Sant Jordi 2016

Entrada

ELS TREBALLS A LES AULES

Estem al mes d’abril i, un cop entrada a la primavera, ha arribat una diada molt especial: la diada de Sant Jordi. L’escola ha realitzat diferents treballs i activitats on hi ha participat la majoria dels grups. Alguns han creat dracs i roses; d’altres, han treballat els personatges; alguns altres la simbologia de la llegenda; d’altres han recollit poemes de Sant Jordi… entre uns i altres han aconseguit que la diada fos ben especial i l’escola quedés ben engalanada.

Entorn del context del Sant Jordi, enguany, a la nostra escola, els grups de GES 1 matí i de GES 2 matí han confeccionat un llibre de poesies/relats en català des d’aquesta mateixa assignatura. El títol dels llibres ha estat triat per cada classe: Històries de Sant Jordi (Pensaments d’una classe), a GES 1, i Històries d’aula, a GES 2.
Tots dos llibres estan exposats a l’entrada de l’escola: el de GES 1 a Can Noè 1 i el de GES 2 a Can Noè 2. En finalitzar l’exposició de treballs del Sant Jordi, se sortejaran els dos llibres entre tots els participants.

Val a dir que ha estat una activitat francament engrescadora la qual ha permès evidenciar els progressos gramaticals en català dels nostres alumnes de GES!

VISITES

Jornades de portes obertes a l’AjuntamentIMG_9285

Al matí i a la tarda, alguns grups van aprofitar les portes obertes de l’Ajuntament de Mataró per fer-ne la visita de la mà de l’alcalde i els regidors i regidores, que han fet de guies per les dependències més nobles de la Casa Gran.

Llibre Viu

IMG_5798Amb els del GES 1 de la nit vam aprofitar la vigília de la Diada per visitar el Llibre Viu, entitat que dedica el seu espai a recollir llibres i a intercanviar-los entre tot aquell qui ho vulgui. Després d’escoltar atentament les sàvies paraules del senyor Francesc Roger, els alumnes van ser obsequiats amb un llibre que van poder escollir entre la gran exposició de llibres de què disposen. D’aquesta manera, aquests alumnes van poder tenir el seu regal de Sant Jordi un dia abans.

 

III CONCURS LITERARI DE SANT JORDIWP_20160427_012

L’escola va convocar, una vegada més, el Concurs Literari de Sant Jordi que, enguany ha estat el tercer. Hi podien participar tots els alumnes dels grups del GES i CAM amb un treball narratiu i poètic. El treball premiat va ser en la Categoria de Llengua Castellana presentat per l’Àlex-Rai Donate, de GES 2 del grup de matí. El premi ha estat dues entrades de cinema. La nostra enhorabona, Àlex!

IV CENTENARI DE LA MORT DE CERVANTES

Enguany se celebra que fa 400 anys, un 22 d’abril de 1616, va morir l’autor de El Quijote. A l’escola hem elaborat un petit homenatge a la seva figura. Els alumnes de GES 1 han exposat les seves reflexions reproduint el que sabien d’aquest autor en un primer moment. Passats uns dies i després d’haver-ho treballat a classe, han tornat a pensar-hi i han exposat el que havien après llegint i buscant informació sobre aquest gran escriptorCervantes. Ara ja sabem més coses de Miguel de Cervantes Saavedra i també del seu personatge més famós: “El Caballero de la Triste Figura”.

Podeu veure les fotos de totes les activitats realitzades pels alumnes amb motiu d’aquesta festivitat en l’àlbum corresponent fent clic a l’enllaç

Fotos Sant Jordi 2016

DARRERES PUBLICACIONS

 • All Post
 • Activitats
 • Avisos
 • Calendari
 • Consell escolar
 • Esdeveniments
 • Festivitats
 • L'escola en imatges
 • Notícies
 • Preinscripció/Matrícula
 • Projectes
 • Sense categoria
 • Sortides
Edit Template

Can Noè

Plaça del Canigó, 7
08303 Mataró
Tel. 93 796 48 01
cannoe@ajmataro.cat

© Can Noè 2024. Tots els drets reservats.