El passat dijous 8 de febrer vam celebrar a l’escola la festivitat del dijous llarder o dijous gras. És el dia de la coca de llardons, les truites i la botifarra d’ou i marca un moment en què la gastronomia pren importància en les dates carnavalesques. Aquesta importància és deu a que constitueix la porta d’entrada al període de Quaresma, on segons el calendari litúrgic cristià, és un temps de preparació per la Setmana Santa i regna l’abstinència i hi ha moltes coses prohibides com ara el porc i l’ou. Per aquesta raó la botifarra d’0u exemplifica aquest “deixar-se anar” abans de l’època d’abstinències.
Així doncs, el dijous llarder era la darrera oportunitat per atipar-se d’aquests menjars i d’altres excesos com ara les disfresses i les pantomimes. A l’escola la festa ha estat organitzada per grups, on els mateixos alumnes han portat les seves “especialitats” i han celebrat en petit comitè aquesta tradició.
Si voleu veure les fotos feu clic en l’enllaç que us portarà al Google Fotos