El passat 21 de febrer es va celebrar el dia internacional de la llengua materna. Des de Febrer de 2000, aquesta data és celebrada amb l’objectiu de promoure el multilingüisme i la diversitat cultural. Es commemora la mort de dos estudiants universitaris a mans de la policia en 1952 en la marxa del Moviment per la llengua Bengalí en Bangladesh (abans Pakistan Oriental), que cercaven el reconeixement de la seva llengua com a oficial en Pakistan.
La UNESCO fa servir aquest dia per a conscienciar a la societat sobre la importància de les llengües transmeses de mares a fills, que suposen una riquesa cultural sense comparació ja que representen una forma pròpia d’interpretar la realitat així com un bé cultural que reuneix identitat, integració social, comunicació, educació i desenvolupament.
En el mon actual, la globalització representa una amenaça per la diversitat de les llengües i les cultures, ja que s’imposa la presència d’unes llengües dominants sobre altres.
Alguns grups de la nostra escola van guarnir el passadís amb els seus escrits, el nom de les seves llengües, així com reculls de dites i refranys que sentien quan eren petits.